EKO-ŠKOLA U AKCIJI OPLEMENJIVANJE ŠKOLSKOG DVORIŠTA

Dana 2. 2. 2022. u organizaciji Eko-škole realizovana je još jedna u nizu akcija oplemenjivanja školskog dvorišta pod sloganom “Mi želimo odstraniti zagađenje za ljepše i zdravije okruženje”.
Učenici su zajedno sa koordinatorima Eko-škole posadili sadnice masline, čempresa i ruža, koje su donacija Agencije za zaštitu životne sredine. Predstavnici Agencije, Nevena Bogavac i Ilija Gojović, savjetnici za upravljanje hemikalijama, pružili su nesebičnu stručnu pomoć prilikom sadnje članovima Eko-škole.
Ovim i sličnim projektima Eko-škola ima za cilj motivisanje mladih ljudi da sopstvenim aktivnostima doprinesu zaštiti živorne sredine, očuvanju biodiverziteta u svom okruženju i daju dobar primjer budućim generacijama kako razvijati ljubav prema prirodi.
“Može se zaraditi, ali se ne može kupiti. A kad je stvarno tu, čvrsto je valja držati.” Ljubav prema prirodi. Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Članovi Eko škole u akciji

Koordinatori Eko škole su okupili veliki broj članova – učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda u realizaciji velike akcije sadnje na Gorici.
Akcija je organizovana od strane Glavnog grada Podgorica. Naša Škola je i ovaj put podržala i pomogla akcije koje organizuje zajednica. Ovom prilikom učenici su pružili pomoć oporavku zelene oaze našeg grada, zasadivši više različitih sadnica. 🌿🌾🪴🌲🌳
Koliko učenici pokazuju visoko razvijenu svijest u očuvanju životne sredine i spremnost da daju lični doprinos, govore samo njihova djela.👏Članovi Eko škole u akciji! 🌳