Pedagoško-psihološku službu SEŠ „Mirko Vešović“ čine školski psiholog i pedagog. Naš glavni cilj i ono zbog čega smo tu jeste da pomognemo vama, da pružimo pomoć u svim poteškoćama koje se jave i podršku u vašem rastu i razvoju. Učinićemo sve da vam školski dani prođu i ostanu u lijepom sjećanju. Dođite kod nas ukoliko želite sa nekim da porazgovarate, ukoliko vam treba savjet ili lijepa riječ i ukoliko smatrate da zajedno možemo uraditi nešto za napredak svakog od vas pojedinačno i naše škole u cjelini.

Obratite nam se ako…

 … imate problema sa učenjem. Školski psiholog i pedagog pokazaće vam i naučiti vas kako se uspešno uči, kako da organizujete svoje vrijeme i obaveze, kako da kreativno i aktivno učite i osmislite gradivo, povećate svoju motivaciju, i kako da prevaziđete trenutne probleme koji se svakome mogu desiti, i popravite ocjene. Nemojte odlagati problem, riješite ga.

… imate emocionalnih poteškoća i želite sa nekim to da podijelite. Ukoliko imate dilema oko toga kako se osjećate, želite savjet kako to da prevaziđete, i prije svega, razumjevanje za svoj problem, na pravom ste mjestu. Povjerljiv razgovor sa stručnim licem pomoći će vam da shvatite šta se dešava u tom trenutku sa vama, omogućiti vam da naučite da se nosite sa tim, i riješite svoj problem na taj način da se on ne ponovi. Ne možemo riješiti vaš problem – ali možemo vam pomoći da ga sami riješite.

… ste roditelj i ne možete samostalno da izađete na kraj sa adolescentnim krizama vašeg deteta i problemima u učenju koje ono ima. Faza razvoja adolescencije sa sobom nosi brojne kritične tačke, i kao posljedicu mogu imati lošije ocjene, buntovno ponašanje, promjene u ponašanju i reagovanju. Dođite da pričamo o tome.

… imate dileme oko svog daljeg školovanja i budućeg zanimanja. Profesionalna orijentacija je sastavni dio aktivnosti PP službe. Obuhvatnom procjenom vaše informisanosti, motivacije, profesionalnih interesovanja i kompetencija i karakteristika ličnosti, zajedno dolazimo do opcija za vaše dalje obrazovanje. Ako imate bilo kakve nedoumice ili želite da potvrdite svoj izbor, obratite nam se.

… ste žrtva bilo kog oblika verbalnog, fizičkog ili emocionalnog nasilja. Nasilje je strogo zabranjeno u školi i svako od vas je u svojoj školi zaštićen od bilo kakvog oblika zlostavljanja od strane vršnjaka i zaposlenih lica. Nemojte prikrivati nasilje. Prijavite ga.

… želite više od svog obrazovanja. Pedagoško-psihološka služba naše škole tradicionalno sarađuje sa Centrom za talente, Kancelarijom za mlade, kao i brojnim nevladinim organizacijama i ustanovama kulture. Ako imate kreativne ideje za edukativna predavanja ili radionice, ako želite da volontirate, ako smatrate da možete doprinijeti razvoju škole, ali i ako želite da unapređujete vlastita znanja, vještine i zdrav stil života, pomoći ćemo vam i usmjeriti vas.

Psiholog: Mirjana Vuksanović

Pedagog: Magdalena Nikolić

Dobrodošli!