PROJEKAT „Podrška liderstvu Zapadnog Balkana na pomirenju: Izgradnja kapaciteta i podsticaja za Regionalnu kancelariju mladih“

Regionalna kancelarija za mlade RYCO, Fond za izgradnju mira Ujedinjenih nacija i UNICEF okupili su 24 profesora srednjih škola Zapadnog Balkana na prvoj obuci od 2. do 4. marta u Tirani, u okviru projekta „Podrška liderstvu Zapadnog Balkana na pomirenju: Izgradnja kapaciteta i podsticaja za Regionalnu kancelariju mladih“.
Obuka je podrška nastavnicima regiona sa naglaskom na interkulturalnom dijalogu, analizi konflikata i aktivnostima koje podstiču izgradnju mira. Takođe je predstavljen priručnik za implementaciju datih tema kao pomoć nastavnicima u regionu u radu sa mladima. Obuci je prisustvovala profesorica engleskog jezika, Ivana Radulović. Trening su otvorili zamjenik glavnog sekretara RYCO-a, gdin Fatos Mustafa, zamjenica ministra obrazovanja,sporta i mladih Albanije, gđa Lorena Haxhiu i predstavnik UNICEF-A u Albaniji, gdin Roberto de Bernardi. Predavač je bila gđa Sarah Clarke-Habibi, međunarodni konsultant.
#RYCO #atoolkitforteachersinthewesternbalkans #unpeacebuilding #UNICEF

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *